+380673870816 +380673870816

На Рівненщині зробили першу білощебеневу дорогу

У селі Шкарів Гощанського району найпроблемнішою вулицею була Берегова. Нею після дощу не могли ані проїхати, ані пройти. Тепер сільську дорогу не впізнати – вона вимощена місцевою будівельною сировиною (жорства), піском, щебенем та відсівом. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Усі технології витримано, тож прослужить не один десяток років, запевняють будівельники і додають, що це білощебеневе покриття є основою для майбутнього асфальтування. Селяни вподобали місцеву дорогу й без асфальтобетону і просили в голови облдержадміністрації Василя Берташа зробити ще одну таку вулицю. Очільник області запевнив, що побажання місцевих жителів врахують, щоправда, вже у наступному році.
     Цьогоріч очільник області поставив завдання зробити в кожному селі по одній дорозі, а це 1029 білощебеневих доріг. Водночас кожен керівник району мусить подбати, щоб на сільських дорогах максимально використовували місцеву сировину. За словами Василя Берташа, квадратний метр такого покриття обійдеться у 15-50 гривень залежно від відстані до родовищ із будматеріалами. Наприклад, у Гощанському районі вдалося зробити якісну дорогу, витративши 33 гривні на квадратний метр.

Схожі статті