+380673870816 +380673870816

На Рівненщині знищать десятки тисяч пляшок сурогатного алкоголю

Фото: з джерел пресслужби Рівненської обласної прокуратури

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Рівненської обласної прокуратури 43-річного волинянина засуджено за незаконне зберігання та реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв з підробленими марками акцизного податку ( ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України).

У суді прокурором доведено, що чоловік, не будучи підприємцем та не маючи відповідної ліцензії, задля власного швидкого збагачення придбав та намагався збути понад 19 тисяч пляшок фальсифікованої горілки та ще майже 3 тонни інших алкогольних напоїв у 9 бочках, 70 пластикових пляшках та 50 картонних коробках типу «Bag-in-box», що складає ще орієнтовно 6 тис. пляшок.

При цьому чоловік усвідомлював, що такий товар становить загрозу для життя та здоров’я людей.

Частину сурогатного алкоголю чоловікові вдалось продати, а решту вилучили працівники податкової міліції у ході санкціонованих обшуків складських приміщень, якими користувався «бізнесмен». Орієнтовна вартість вилученого становить понад мільйон гривень.

Висновками експертиз підтверджено підробку і алкоголю, який насправді є спиртовмісною сумішшю, а не горілкою, і  марок акцизного податку.

Вироком суду чоловіка засуджено до 4 років позбавлення волі з встановленням іспитового строку тривалістю 1 рік, а також з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури

Схожі статті