+380673870816 +380673870816

На Рівненщині жінка через суд вимагала аліментів від чоловіка

Щастя 35-річної Мирослави та 38-річного Віктора із Рокитнівщини у цивільному шлюбі протрималося лише три роки. Нині про цей, окрилений коханням, громадянський шлюб нагадує лише їхній спільний син Сергій, бо його батьки вирішили розійтися.
     Мирослава, маючи на руках ще двох дітей від першого шлюбу, переїхала до матері у Кіровоградську область. Але фінансово утримувати їх матері було сутужно. Тож жінка звернулася до суду, аби батько малолітнього Сергія сплачував на нього аліменти, бо самостійно думати про фінансове забезпечення сина 38-річний Віктор не мав бажання. Тому суд і виніс рішення про стягнення з нього аліментів на утримання дитини в розмірі однієї четвертої частки заробітку, але не менше ніж 30 відсотків мінімуму. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС в Рівненській області.
     Однак, навіть після вироку Феміди, батько не барився дбати про свого сина. Незважаючи на неодноразові виклики до відділу Державної виконавчої служби та попередження про кримінальну відповідальність за злісне ухилення від сплати аліментів, він продовжував ігнорувати вимоги діючого законодавства.
     Віктор заборгував своїй співмешканці майже дев’ять тисяч гривень. Правоохоронці зробили все, щоб дитині було повернуто те, що належить їй за законом. За цим фактом було порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 164 (Злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду аліментів) Кримінального кодексу України. Після проведення досудового слідства матеріали кримінальної справи були направлені до суду.

Схожі статті