+380673870816 +380673870816

На Рівненщині затримали підлітка, який домагався втіх від 8-річної дівчинки

Набавившись досхочу у сніжки з друзями у період вимушених канікул, 8-річна Настуня поверталася додому. Хоча батьки на роботі, проте вона чітко усвідомлювала заборону тривалий час перебувати на морозі.

Зайшовши до під’їзду, вона, як завжди, огледілася: мама повсякчас закликала доню бути обачною. Викликала ліфт, натисла кнопку потрібного поверху. Аж раптом двері кабіни затисли чужу руку. Невідомий, який опинився поряд із наляканою дівчинкою, зупинив ліфт. Потім у її присутності почав демонструвати своє "достоїнство". Молодик помітно нервував, адже хтось настирно викликав підйомник. Врешті-решт кабіна почала рухатися і хлопець вискочив тілько-но відчинилися двері на наступному поверсі. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС в Рівненській області.

Про вчинення розпусних дій щодо доньки правоохоронцям повідомила мама Насті після повернення додому з роботи. Для встановлення і затримання злочинця за сигналом "Тривога" зібрали особовий склад Кузнецовської міліції. Крім того, до пошукових заходів залучили "беркутівців" та співробітників інших служб апарату обласної міліції.

За орієнтуванням, яке було зроблене зі слів дівчинки, шукали невідомого чоловіка віком 30-33 роки, щодня прочісуючи кожен закуток багатоповерхівок міста, неодноразово показуючи фото перехожим на вулицях. Оперативно-пошукові заходи тривали п’ять діб, врешті невідомого затримали. На превеликий подив оперативників, "розпусником" виявився 16-річний місцевий підліток.

За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 156 Кримінального кодексу України (Розбещення неповнолітніх), санкція якої передбачає до трьох років позбавлення волі. Затриманий поміщений в ізолятор тимчасового тримання затриманих і взятих під варту осіб. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Схожі статті