+380673870816 +380673870816

На Рівненщині засуджено двох реалізаторів спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації

Набули чинності два вироки Рівненського міського суду у кримінальних справах, порушених слідчими СБУ за ст.359 Кримінального кодексу України, стосовно мешканців Рівненщини, які незаконно збували засоби відеоспостереження та прослуховування. Про це повідомив прес-центр СБ України.
     У березні та червні 2011 року співробітники СБУ затримали зловмисників під час продажу ними засобів відеоспостереження та прослуховування, прихованих у виробах побутового призначення – авторучках, запальничках, автомобільних брелоках. Вартість одного такого виробу становила від 300 до 500 гривень.
     Встановлено, що покупців для забороненого товару вони знаходили через мережу Інтернет. За висновками експертизи, вилучені предмети визнані спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації. Зловмисників визнано винними у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України, однак, враховуючи те, що вони повністю визнали свою провину та всебічно сприяли слідству, їх звільнено від кримінальної відповідальності на підставі застосування Закону України "Про амністію 2011 року".

Схожі статті