+380673870816 +380673870816

На Рівненщині за збут підробленої банкноти молодик отримав три роки позбавлення волі

Як було встановлено досудовим слідством, 25-річний Ігор, житель міста Кузнецовська, при розрахунку за придбані товари в одному із супермаркетів регіону отримав від касира грошову купюру номінальною вартістю 500 гривень.  
      Згодом, при отриманні банківських послуг в одній з фінансових установ міста Кузнецовська чоловік довідався, що наявна в нього купюра є підробленою. Попри це, Ігор усвідомлюючи протиправність своїх дій, умисно, з корисливих мотивів, залишив її при собі, з метою подальшого збуту. А згодом розрахувався нею за придбані товари в одному із кіосків міста. Коли продавець зрозуміла, що 500-гривнева купюра підроблена, відразу повідомила про це працівників міліції. Правоохоронці оперативно спрацювали і на місці події затримали чоловіка. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області.
     Таким чином, своїми умисними діями Ігор вчинив злочин, передбачений частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України, тобто зберігання з метою збуту та збут підробленої національної валюти України. За цим фактом порушено кримінальну справу, яку після проведення повного та об'єктивного розслідування слідчі скерували до суду. А нещодавно Кузнецовський міський суд виніс вирок, відповідно до якого Ігоря засуджено до трьох років позбавлення волі, однак на підставі статті 75 Кримінального кодексу України засудженого звільнили від відбування покарання з випробовуванням та встановлено іспитовий строк тривалістю один рік.

Схожі статті