+380673870816 +380673870816

На Рівненщині все більшу увагу звертають на розвиток медичної галузі

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад проконтролювала, як виконують її доручення щодо реформування первинної ланки медицини. Вона, зокрема, без попередження проінспектувала ФАП у селі Ромейки Володимирецького району. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Побаченим була задоволена, адже приміщення медустанови відремонтували та закупили усі необхідні ліки та обладнання. Це стало можливим завдяки централізації коштів. Адже торік сільські медзаклади почали фінансувати відділи охорони здоров’я райдержадміністрацій, а не сільські бюджети, як було донині. 
    Так, на ремонт ФАПу в Ромейках торік спрямували майже 100 тисяч гривень, ще 23 тисячі – витратили на придбання обладнання, збільшивши оснащення медустанови з 20 відсотків до 100, прозвітували заступниці. Відтак, для понад тисячі місцевих жителів медичні послуги стали якіснішими та доступнішими. 
    Тож модернізація і переоснащення цьогоріч заплановані в Городці, Полицях і Веліхові Володимирецького району. Крім того, при ФАПах запланували створити кабінети сімейного лікаря та стоматолога. Водночас кваліфіковані кадри зацікавлюватимуть працювати в селі, запропонувавши їм житло. Такий досвід у районі теж відпрацювали. Зокрема, лікар із Володимирецької центральної районної лікарні нині обслуговує жителів села Кідри. Адже відкриваючи новостворену лікарську амбулаторію загальної практики-сімейної медицини, для молодого спеціаліста під житло переобладнали колишнє приміщення ФАПу.

Схожі статті