+380673870816 +380673870816

На Рівненщині вручили премію імені Михайла Горопахи в галузі журналістики

Вже вдруге премію імені Михайла Горопахи в галузі журналістики присуджують авторам друкованим ЗМІ Рівненщини. 

Михайло Горопаха був редактором із багаторічним досвідом, талановитим журналістом та просто щирою людиною. Про нього з теплотою згадують десятки працівників засобів масової інформації не лише Рівненщини, а й багатьох областей України, адже Михайло Микитович завжди відстоював інтереси колективу, вмів захистити, підтримати та надихнути журналіста. Окрім того, за словами його дружини Юлії Іванівни, Михайло Горопаха і у родинному колі був неповторним, адже завжди відділяв роботу від сім’ї.

Юлія Горопаха, дружина Михайла Горопахи:

щоб не було у нього на роботі, які б труднощі у нього не були, з ким би він не зустрічався, які докори йому б не давали, а без цього не буває, він приходив додому чистий як сльоза. У нього це все залишалося на роботі, а вдома він залишався абсолютно сімейним чоловіком.

Аби увіковічнити пам’ять про колегу, члени секретаріату Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів, у 2010 році затвердили положення про щорічну премію імені Михайла Горопахи в галузі журналістики. Претендувати на її здобуття можуть журналісти, що друкуються лише в місцевих періодичних виданнях. Головними ж критеріями відбору публікацій є їх новизна та оригінальність, які сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності,а також спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Цьогоріч конкурсна комісія переможцем визнала головного редактора громадсько-політичної газети "Вільне слово", заслуженого журналіста України Андрія Бабінця.

Пан Андрій розповів, що для нього премія імені Михайла Горопахи є найкращим визнанням, адже саме з цією людиною він пропрацював не один рік.

Андрій Бабінець, головний редактор газети "Вільне слово":

він був грамотним, скурпульозним у вичитці матеріалів. Я міг їздити у будь-які відрядження, бо знав, що помилок не буде. Він заслужив, щоб журналісти пам’ятали про нього.

Премію Андрію Бабінцю вручав голова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України Дмитро Тарасюк. Він зізнався, що наразі розмірковує про те, аби аналогічні премії мали можливість отримати і кращі з кращих з працівників радіо та телебачення.


110915_Goropaha sferadesigner

Схожі статті