+380673870816 +380673870816

На Рівненщині вогнеборці врятували від знищення вогнем житловий будинок

До служби УМНС надійшло повідомлення про пожежу у двоповерховій житловій будівлі в смт Зоря Рівненського району. До місця виклику термінову було направлено п’ять пожежно-рятувальних відділень та оперативно-координаційний центр Управління МНС. Про це повідомила прес-служба УМНС в Рівненській області.

Прибувши за вказаною адресою рятувальники побачили, що полум’ям була охоплена столярна майстерня, яка знаходилася в будівлі, вогонь швидко набирав обертів та поширювався на житлові приміщення.

Не гаючи часу, вогнеборці приступили до ліквідації пожежі, одна група бійців МНС в апаратах захисту органів дихання гасила вогонь в середині будинку, а інша група піднявшись по висувних драбинах на дах, не давала розповсюджуватися полум’ю по горищних приміщеннях.

Під час пожежогасіння, рятувальники зіткнулися з рядом проблем, що надзвичайно ускладнило виконання професійних функцій працівниками МНС. Це зокрема проблема подачі води до місця пожежі, адже, як відомо пожежна автоцистерна вивозить 2.5 тонни води, якої вистачає на п’ять хвилин роботи, після цього пожежний автомобіль потрібно знову заправити водою. А пожежні гідранти, що знаходилися неподалік від місця пожежі були неочищені від льоду, а коли їх вдалося очистити, тиск у водомережі був настільки мінімальний, що пожежне авто заправлялося водою більше 25 хвилин. Лише через три години комунальним службам вдалося стабілізувати тиск та подати воду до місця пожежі. До цього пожежним автоцистернам довелося заправлятися водою за декілька кілометрів.

Ще одна проблема з якою зіткнулися рятувальники і мешканці смт Зорі - це відсутність місцевої пожежної команди, наявність якої дозволило б швидше прибути на пожежу та розпочати гасіння. Проте, як згодом з’ясувалося в Зорі є пожежне депо та автомобіль, який знаходиться у несправному стані. Незважаючи на усі труднощі рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу, врятувавши житловий будинок від знищення. Наразі причина пожежі встановлюється.

Схожі статті