+380673870816 +380673870816

На Рівненщині власники агросадиб почали отримувати кредити на розвиток зеленого туризму

Позику вже отримали перші підприємці зі Здолбунівського та Острозького районів. Натомість інші власники садиб, що претендують на кредит, наразі оформлюють документи. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Нагадаємо, цьогоріч з ініціативи обласної влади вони можуть взяти позику в сумі 40 тисяч гривень під 2 відсотки річних на 10 років. Кошти повинні бути спрямовані на розвиток зеленого туризму в краї. А це якраз той перспективний напрям, де може реалізовувати себе місцеве населення, зокрема молодь.
     Для того, щоб претендувати на таку позику, власник садиби повинен мати: клопотання сільської ради про видачу кредиту, характеристику агросадиби, яку підписав голова сільради, копію паспорта, ідентифікаційного коду, довідку про склад сім’ї, документи, що підтверджують право власності або оренди, довідки про доходи позичальника та членів його сім’ї за 12 місяців, кошторис (на що спрямують кошти), рекомендація управління культури і туризму. До речі, свого часу саме на Рівненщині вперше вдалися до практики надання кредитів на підтримку зеленого туризму. На сьогодні в області налічується 90 агросадиб. Найбільше їх у Демидівському, Березнівському, Володимирецькому та Острозькому районах

Схожі статті