+380673870816 +380673870816

На Рівненщині винуватців у смерті немовляти визначить слідство

Для більшості молодих пар батьківство - це найбільше щастя. Тож свого первенця закохане подружжя з Острога 26-річна Світлана та 29-річний Іван чекали із нетерпінням. Вагітність "перебігала" нормально і, здавалося ніщо не затьмарить радості народження дитини. Однак, доля розпорядилася інакше. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС в Рівненській області.
    У листопаді минулого року у Світлани розпочалися пологи. За допомогою породілля звернулася до однієї із лікарень Острожчини. Однак, під час пологів почалися непередбачувані ускладнення, в результаті яких дитина народилася у стані коми, тож потребувала негайних реанімаційних заходів. 
    Цього ж дня немовля перевели до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Рівненської обласної дитячої лікарні. Саме там лікарі понад 50 днів боролися за життя малечі. Проте, врятувати хлопчика не вдалося. Для родини це було справжнім горем, у якому мати породіллі, звинувачує лікарів пологового будинку. Тож, згодом жінка пішла шукати правди до правоохоронних органів. Саме вони й встановлять усі обставини та деталі цього нещастя. 
    Згідно висновків проведеної управлінням охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації службової перевірки, при наданні медичної допомоги породіллі та її новонародженій дитині, медичними працівниками пологового будинку було допущено ряд порушень, що виразилися в недотриманні низки правил. Нині за цим фактом порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України «Неналежне виконання професійних обов’язків медичними працівниками». Проводиться розслідування, яке й визначить винуватців трагедії.

Схожі статті