+380673870816 +380673870816

На Рівненщині відсвяткували обжинки

На Рівненщині традиційне обласне свято обжинок цьогоріч відзначали у Костополі. Дійство відбувалося на міському стадіоні "Колос", який відвідало керівництво Рівненської облдержадміністрації та обласної ради, аби нагородити почесними грамотами кращих хліборобів та сільськогосподарські підприємства. 

Цими вихідними Костопільський міський стадіон "Колос" став місцем проведення стародавнього українського народного звичаю - обжинок. Розпочався він урочистим врученням керівництву області снопу та короваю з урожаю 2011 року. Також, на свято голова Рівненської обласної державної адміністрації Василь Берташ та голова обласної ради Юрій Кічатий нагородили найкращих сільськогосподарських підприємців та хліборобів почесними грамотами. Серед числа щасливчиків і Олег Левінський, підприємець з Гощанського району.

Олег Левінський, директор ТОВ "Дедденс Агро" Гощанського району:

в цьому році, незважаючи на посуху, в нас врожай озимої пшениці 72 центнера, а ярого ячменю – 33. Я, як керівник підприємства задоволений. Нині у нас ще багато роботи. Починається викопка картоплі.

Незважаючи на досить посушливий рік загальний врожай по області виявився хорошим.

Василь Берташ, голова РОДА:

врожаю зібрали більше на 110 тисяч тон, ніж у минулому році. Якщо ж підсумувати й озимі культури, то загалом зібрали 740 тисяч тон зерна.  

Найкращого результату цьогоріч досягли аграрії Млинівського та Гощанського районів. На святі врожаю впродовж години усіх гостей розважали співами та танцями тамтешні колективи.

Місцеві чиновники із гордістю розповіли, що Костопільський район завжди славився не тільки врожаєм зернових, а й картоплярством.

Сергій Коваль, голова Костопільської районної державної адміністрації:

Костопільський район славиться ще й картоплею. Біля нашого куреня можна побачити різні врожаї. Нині не лише Костопільський район, а й уся область дала досить потужний поштовх, для збільшення виробництва сільськогосподарської продукції.

Під час свята відбулася  виставка хліба, презентація куренів  та дегустація традиційних страв. Закінчилися цьогорічні обжинки спортивними змаганнями зі штовхання воза, підняття бочки та перетягування линви.


110905_Obzinku sferadesigner

Схожі статті