+380673870816 +380673870816

На Рівненщині відкрили ще одну новозбудовану школу

Напередодні Дня Святого Миколая учні села Берестя Дубровицького району сіли за парти у новій сучасній школі. Працюючи у дві зміни, будівельники завершили першу чергу закладу. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Село Берестя - перспективне. Цьогоріч до школи пішли 33 першокласники. Натомість якщо нині тут 302 учні, то за декілька років їх буде майже 450. Ще донедавна діти у дві зміни навчалися у пристосованих приміщеннях місцевого дитсадка та СВК "Зоря", адже стару будівлю школи торік визнали аварійною. Тепер же початкові класи та старшокласники, а це 167 дітей, переселилися у нове приміщення. Школярі середньої ланки поки що навчатимуться у приміщенні дитсадка. Тим часом вже наступного року заплановано добудувати другу чергу школи: спеціалізовані кабінети, а також спортзал, майстерню та їдальню. Обігріватиме приміщення котельня на альтернативному паливі.
     Загалом навчальний заклад розрахований на 550 учнів. Будівництво першої черги закладу обійшлося у більш ніж 14 мільйонів гривень, які виділили з державного та обласного бюджетів. Увесь проект вартує більше 23 мільйонів гривень. Тим часом обласна влада й надалі дбатиме про будівництво нових навчальних закладів, аби вивести дітей із аварійних приміщень.

Схожі статті