+380673870816 +380673870816

На Рівненщині відкрилася виставка сучасного українського іконопису

У Національному університеті "Острозька академія" відкрилася виставка сучасного українського іконопису. Відтак в Підземній художній галереї експонуватимуть ікони, створені українськими і польськими художниками та іконописцями під час І міжнародного сакрального пленеру на Волині "Покровителі Польщі і України. Ікона як джерело натхнення". Про це повідомила прес-служба Острозької академії.
     На відкриття виставки завітали високоповажні гості та організатори пленеру - Консул Республіки Польща з питань культури Кшиштоф Савіцький, ординарій Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви Єпископ Маркіян Трофимяк, генеральний вікарій Луцької єпархії Ян Бурас та член Національної спілки художників України Володимир Марчук.
     Окрім задоволення від споглядання ікон, ця виставка та сакральний пленер, за словами Яна Бураса, дозволили також об’єднати католицьку, греко-католицьку та православну конфесії. В основі проекту лежала необхідність польсько-українського обміну ідеями та досвідом у сфері сакрального мистецтва та іконопису.

Схожі статті