+380673870816 +380673870816

На Рівненщині в Острозькому районі провели обстеження школярів

Підсумки цього огляду 13 жовтня на медичній раді обговорили лікарі на чолі із першим заступником голови Рівненської облдержадміністрації Анатолієм Юхименком.

Загалом оглянули 92 відсотки дітлахів. У 40 з них виявлені відхилення від нормального стану здоров’я. 42 дитини потребують оперативного лікування. На  раді повідомили, що надаватимуть його безкоштовно. 

Володимир Лепеха, головний лікар Рівненського обласного лікувально-діагностичного центру ім. В. Поліщука:

- На першому плані - патології серцево-судинної системи, на другому - патології щитовидної залози, на третьому – хвороби кишково-шлункового тракту.

Не оминули проблему вакцинації. Нагадаємо, що з нового року область майже не отримувала вакцин для основних видів щеплень. Лише зараз вони почали надходити. 

Тетяна Андрєєва, завідувач поліклініки Острозької ЦРЛ:

- Обіцяють, що всі вакцини будуть до кінця року. Є один недолік. Вона потрапила до нас в осінньо-зимовий період. А вакцинуються, в першу чергу, здорові діти.

Через хвороби багато дітей вакцинацію не пройдуть, що може викликати спалахи небезпечних захворювань.

Самі ж чиновники вплинути на ситуацію не можуть. Це залежить від постачання зі столиці. Обіцяють, що школярів дообстежать, безкоштовно пролікують та влітку оздоровлять. Посадовці розповіли, що медикам із сільських амбулаторій видадуть велосипеди, а найкращому медичному закладу району – автомобіль вітчизняного виробництва та кошти на його утримання.

Анатолій Юхименко, перший заступник голови Рівненської ОДА:

- Ми визначилися із пріоритетами. У планах дообстежити хворих дітей, а в перспективі – оздоровити після закінчення навчального року. 

Наступне обстеження пройде у Гощанському районі.

Схожі статті