+380673870816 +380673870816

На Рівненщині в дитсадках відкривають додаткові групи

Напередодні нового року третю групу з повноцінним перебуванням для 25 малюків відкрили у дитячому садку в селі Великі Межиричі Корецького району. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     До слова, у цьому закладі у 1990 році навчалося сотня дітей, діяло 4 групи, втім 1997 році через брак коштів три з них довелося закрити. Лише зараз, за сприяння обласної влади, роботу третьої групи вдалося відновити. Як повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолії Юхименко, вже на початку наступного начального року влада планує відновити роботу і четвертої групи, адже нині на черзі 45 малюків, охочих відвідувати дитсадок. Загалом у селі є 220 дітей дошкільного віку.
     Довідка: цьогоріч на розвиток дошкільної освіти Рівненщина отримала 16 мільйонів гривень цільової субвенції з держбюджету. Гроші розподілено між районами та селами залежно від кількості дітей. Використовувати цільові кошти керівники на місцях можуть лишень на створення нових дитсадків або ж груп у вже існуючих. Торік на розвиток дошкільної освіти область вперше за багато років отримала 22 мільйони гривень.

Схожі статті