+380673870816 +380673870816

На Рівненщині у вогні загинув чоловік

Володимир, мешканець села Бистричі Березнівського району, займається заготівлею дров у місцевому лісництві. Щоранку його шлях пролягає повз батьківську хату. І хоча батько з матір’ю повмирали, він завжди на декілька хвилин завертав до рідного двору, тим більше, що там самотньо мешкав його брат Петро. 
     Так було й того дня. Володимир близько 7 ранку прямував на роботу, мав у запасі декілька хвилин, тому очі, тільки обрій це дозволив зробити, мимовільно відшукали хатину, в якій зростав. Хотів побачити брата, тим більше, мав до нього справу. Від несподіванки селянин зупинився, а коли отямився, почав бігти до дерев’яного будинку, з вікон якого виходив дим. Він сподівався, що Петро вчасно вийшов, не опинився в полоні нещадного вогню. Гукнув, може, той на подвір’ї чи у хліві. Нема. Чоловік з мобільного зателефонував на номер 101. Про це повідомила прес-служба УМНС в Рівненській області.
    Рятувальники Березнівського райвідділу УМНС, прибувши на місце пригоди, відразу приступили до гасіння пожежі. Рятувальники провели розвідку в будинку, в одній з кімнат вони й відшукали Петра. Чоловік, звичайно, буй мертвий. Він намагався вибратися з будинку, зумів підвестися із палаючого ліжка й вийти з кімнати, однак цей шлях селянинові, який отруївся чадним газом (стеля спальні була оббита декоративним пластиком, який при плавленні виділяє їдучі випари), завершити не вдалося. Його знайшли на дивані в сусідній кімнаті.
    Уже відомо, що напередодні ввечері Петро добряче натопив грубку, впритул до якої стояло ліжко. Від неї згодом і зайнялася постіль, пізніше — вигоріла вся кімната. Будинок вогнеборці від знищення врятували, однак через порушення правил у поводженні з пічним опаленням чоловік помер, хоча й до останнього подиху намагався дотягтися до життєдайного повітря.

Схожі статті