+380673870816 +380673870816

На Рівненщині, у селі Мульчиці школярі відсвяткували новосілля

Від сьогодні граніт науки 485 учнів села Мульчиці гризуть у новозбудованій школі. До цього школярі навчалися у аварійному приміщенні. П’ять років керівництво навчального закладу зверталося до влади за новою школою і лише зараз їх почули. За літні канікули тут спорудили сучасний шкільний комплекс. 

Школу у селі Мульчиці Володимирецького району відвідують майже п’ять сотень учнів. Старе приміщення, збудоване 50 років тому із старих клуней розсипалося на очах. 

Очільник області Василь Берташ розповів, що у регіоні є до 20 таких аварійних шкіл. Про це він особисто доповідав Президенту України і згідно з розробленою програмою – ця проблема має зникнути у найближчі роки.

Василь Берташ, голова Рівненської ОДА:

в нас в області розроблена програма добудови шкіл. В цьому році ми ще 5 шкіл здамо в експлуатацію. А на наступний рік плануємо побудувати ще 10 шкіл.

З травня місяця тут почалося будівництво. Мешканці села і не вірили, що школу здадуть в експлуатацію до 1 вересня.

Наталія Отрода, мама школяра:

дуже дякуємо, що нам зробили таку прекрасну школу. Ми не думали, що нам її збудують.

Вчителі та учні згадують, як у негоду боялися знаходитися у деяких класах старої школи. Тому новий навчальний заклад для них безцінний подарунок.

Любов Бенза, вчителька:

вона в нас була дуже старенька, навіть боялися стукнути дверима, щоб не обсипалася стіна на людей.

Роман Андучка, школяр:

в деяких класах стеля була підперта стовпами. Бло страшно. 

Цьогоріч за парти Мульчицької школи сіло 47 першачків. Загалом школа розрахована на 550 дітей. Тому проблему матеріально-технічного забезпечення учнів у цьому поліському селі вирішено на багато років вперед.


110902_Shkola Mylchuci sferadesigner

Схожі статті