+380673870816 +380673870816

На Рівненщині триває освітній проект «Цифра в кишені»

Фото пресслужби РОДА

Записатися до лікаря через систему HELSІ; не виходячи з дому, оплатити рахунки за «комуналку», купити квитки; скористатися інтернет-банкінгом; поспілкуватися з рідними завдяки сервісам відеотелефонії; отримати державні послуги в онлайн-режимі. Ці питання найбільше цікавлять жителів Володимирецької, Гощанської, Здолбунівської, Дубенської, Сарненської громад. І невдовзі вони зможуть безкоштовно навчитися, як це робити. Адже ці територіальні громади беруть участь у пілотному освітньому проєкті «Цифра в кишені».

Щоб визначити, які теми для місцевих мешканців є найактуальнішими, там провели опитування. Повідомляє пресслужба РОДА.

«На сьогодні багато послуг доступні в онлайн-режимі. Водночас важливо, щоб ними вміли скористатися якомога більше споживачів, незалежно від місце проживання. Власне, на це й спрямований проєкт «Цифра в кишені», - прокоментувала заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило. - Але перед тим, як влаштовувати навчання, ми вирішили запитати в людей, які послуги цікавлять їх перш за все. І вже на основі їх відповідей формуватимемо теми воркшопів».

Наступним етапом проєкту стане спеціальна підготовка тренерів, які проводитимуть навчання у громадах. Воркшопи будуть безкоштовними, а їх учасниками зможуть стати всі бажаючі.

Схожі статті