+380673870816 +380673870816

На Рівненщині триває боротьба із "нелегальною" зброєю та вибухівкою

Працівники міліції переконані, що ситуація із незаконним обігом залишається напруженою і є одним з основних факторів, що дестабілізують оперативну обстановку. Тож, відповідно до розпорядження УМВС, на території Рівненщини з 10 по 20 січня проводиться цільова оперативно-профілактична операція "Зброя та вибухівка". Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС в Рівненській області.
     На превеликий жаль, бажаючих вчинити незаконну оборудку зі зброєю чи вибухівкою не стає менше. Лише впродовж 2011 року працівниками міліції порушено понад 170 кримінальних справ за фактами незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин, у результаті чого вилучено близько трьохсот її одиниць. Чималу частку цього "врожаю" складає найнебезпечніша – нарізна та гладкоствольна зброя. Всього такої за минулий рік правоохоронці вилучили 54 одиниці, а крім цього було виявлено та вилучено також 150 гранат та 12 саморобних вибухових пристроїв. А кількість вилучених набоїв сягає двох з половиною тисяч. 
     Санкцією статті 263 Кримінального кодексу України передбачено покарання до п’яти років позбавлення волі за незаконні операції зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. А от в разі їх добровільної здачі особою органам влади, особа звільняється від кримінальної відповідальності.

Схожі статті