+380673870816 +380673870816

На Рівненщині святкування дня народження закінчилося загибеллю 18-річного юнака

Як відомо, керування транспортом у стані алкогольного сп'яніння до добра не доведе. Так і сталося в селі Оженин Острозького району, де розваги місцевих 18-річного Дмитра та 16-річного Вадима призвели до смерті одного і кримінальної відповідальності іншого. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області.
     А розпочиналося все банально. Наприкінці липня 2011 року, восьмеро друзів, взявши без дозволу машину дідуся одного з них, вирушили святкувати 16-ий день народження одного із друзів. Не гаючи часу, попрямували на місцеву дискотеку. Натанцювавшись досхочу, приятелі вирушили до бару, аби вже за столом підняти кілька чарчин за здоров'я іменинника.
     Випивши чималу кількість спиртного, Вадим засумував за столом, а тому разом із 18-річним Дмитром вирішив проїхатися нічним селом. Сівши за кермо, іменинник трохи не розрахував свої сили. Алкоголь зробив свою "чорну" справу - від'їхавши 70 метрів від розважального закладу, водій не справився з керуванням та в'їхав у павільйон автобусної зупинки.
     Зіткнення було настільки сильним, що обидва хлопця з тяжкими ушкодженнями потрапили до лікарні. Водій дивом залишився живим, а Дмитра лікарям врятувати не вдалося, він помер у лікарні.
     Відносно Вадима слідчі Острозького МВ порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Нині кримінальна справа скерована до суду, який вирішить подальшу долю горе-водія.

Схожі статті