+380673870816 +380673870816

На Рівненщині створюватимуть соціальні аптеки в селах

Наша область буде однією з п’яти пілотних регіонів, де для селян відкриватимуть соціальні аптеки, зауважила заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА. 
   В них буде увесь необхідний для краян асортимент ліків, до того ж за доступними цінами. Компенсацією фармацевтам за лояльну вартість медпрепаратів для селян можуть бути нульові ставки податків і мінімальна оренда за державне чи комунальне майно, наголосила заступниця. Вона вже доручила профільним заступникам голів райдержадміністрацій підшукати приміщення в найчисельніших селах та запропонувати площі приватним партнерам на пільгових умовах. Домовленості про співпрацю потрібно прописати в договорах державно-приватного партнерства. 
    Нині в області діє 443 аптечні заклади, щоправда, менше сотні з них працюють у селах. За словами Світлани Сад, у Дубровицькому, Зарічненському, Млинівському, Рівненському та Рокитнівському районах майже половина аптек обслуговує селян, решта районів мають менш розгалужену мережу. Тож влада усіх рівнів працюватиме над тим, щоб зробити медпрепарати для краян доступнішими як за вартістю, так і за зручністю придбання, акцентувала заступниця.

Схожі статті