+380673870816 +380673870816

На Рівненщині створять пункти прокату засобів реабілітації

Вже з 15 квітня вони діятимуть у всіх районах і містах обласного значення. Таке завдання поставила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Сад на розширеній нараді профільним заступникам райдержадміністрацій і міськвиконкомів. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    Так, людям із обмеженими можливостями створять кращі умови вибору необхідних засобів реабілітації, оскільки їх можна буде отримати безпосередньо в своєму місті чи райцентрі. Відтак, інвалідний візок, столик, туалетний стілець, палиці, милиці, ходунки та інші засоби реабілітації зможе вибрати та людина, яка їх потребує. Такі новації та індивідуальний підхід допоможуть задовольнити потреби кожного краянина з обмеженими можливостями. Адже районні пункти прокату будуть забезпечені саме тими засобами реабілітації, які необхідні його жителям. Цю потребу, за дорученням заступниці, мають визначити лікарі, реабілітологи та соціальні працівники.
    Пункти прокату вже діють в управліннях праці та соціального захисту населення Здолбунівської та Млинівської райдержадміністрацій, а також Дубенського, Кузнецовського та Рівненського міськвиконкомів. І як свідчить проведений аналіз, такі точки надання адресної допомоги дозволяють зменшити кількість звернень від краян. Оскільки люди, які вже пройшли програму реабілітації, можуть повернути необхідні речі тим, хто їх потребує. 
    Відтак, у пунктах прокату є більше засобів реабілітації, які можуть слугувати людям у побуті. Загалом торік фахівці управлінь праці та соціального захисту населення видали краянам 419 інвалідних візків та 1240 засобів реабілітації. А вже за два місяці цього року 125 людей із особливими потребами отримали візки, ще 264 – інші засоби реабілітації. Їх область отримує як централізовану допомогу від держави, а також від меценатів і благодійників, які передають необхідне як гуманітарну допомогу.

Схожі статті