+380673870816 +380673870816

На Рівненщині стартувала друга фаза проекту "Місцевий розвиток орієнтований на громаду"

У Рівненській області стартувала друга фаза проекту організованого Європейським Союзом під назвою "Місцевий розвиток орієнтований на громаду". Основна його ціль – сприяння соціально-економічному розвитку селищ області за рахунок фінансової допомоги з-за кордону та коштів активної громадськості області. Участь у проекті, згідно з рейтинговим відбором, пощастило взяти вісьмом районам Рівненщини.  

В Україні за минулі три роки реалізували 49 подібних проектів Євросоюзу у 40 сільських радах, а також залучили вісім з половиною мільйонів гривень ( з них три мільйони направлені з-за кордону). 

Цього разу згідно з чіткими критеріями рейтингового відбору, координатори визначили найкращі райони Рівненщини для реалізації другої фази проекту "Місцевий розвиток орієнтований на громаду".

Жанна Чмут, координатор проекту "Місцевий розвиток орієнтований на громаду":

- Були такі ключові питання як доступ до питної води, якісна сільська медицина, потенціал сільських рад у впровадженні інновацій в енергетиці та розвиток сільськогосподарських кооперативів. Березнівський район увійшов у вісімку районів-переможців.

Представники програми відвідали чотири сільські ради Рівненської області, у яких обговорили болючі питання громад.

Григорій Діхтяр, голова виконкому Городищенської СР:

- У першу чергу – це фельдшерсько-акушерські пункти, лікарські амбулаторії. Щоб хворі були у теплих і нормальних умовах. У програмі також втілення у життя енергозберігаючих технологій. Це кошти районного бюджету. Ми повинні зробити все для його збереження, адже бюджет дотаційний.

Гарячі дискусії викликало обговорення проблем районних громад. Князівська школа потребує опалення аби нарешті забути про грубки. Серед проблем і вуличне освітлення, і ремонт навчальних закладів.

Степан Михальчук, заступник голови Березнівської районної ради:

- У Городищенській школі ми плануємо замінити дах. А також вирішити питання вивозу сміття. Звичайно, цю проблему треба вирішувати.

Обрати щось ключове у вирі нагальних проблем районів - складно. Тому впродовж двох тижнів координатори проекту Європейського Союзу чітко обдумають, вислухають і оберуть найпріоритетніші об’єкти, які потребують допомоги.

Схожі статті