+380673870816 +380673870816

На Рівненщині стартує шорічна акція "Автобус"

Від завтра Державтоінспектори перевірятимуть пасажироперевізників. Щорічна акція "Автобус" триватиме до 30 червня. Усі без виключення працівники ДАІ патрулюватимуть маршрути як по місту, так і по області, з метою попередження аварійності у пору відпусток. Адже чимало громадян вирушають у подорожі і на дорогах з’являються перевізники без дозволів на цей вид перевезень. 
     Увесь особовий склад Державтоінспекції задіяний у Всеукраїнській щорічній акції "Автобус". Правоохоронці перевірятимуть технічний стан автотранспорту, справність аварійних виходів, документацію, стан здоров’я водіїв тощо. На лініях руху патрулюватимуть інспектори, які контролюватимуть дотримання правил дорожнього руху, особливо під час посадки та висадки пасажирів. 
     Така необхідність з’являється у час коли організовуються масові екскурсії дітей та поїздки громадян на курорти. У цьому бізнесі з’являються аматори, або перевізники і без документів, і з порушеннями технічних правил утримання транспортного засобу. У Державтоінспекції засвідчили – кількість аварій у цьому році в порівнянні з минулим зменшилася. У 2010 – сталося 4 ДТП, у 2011 – одне, де його винуватцем став водій автобуса з Волині, який через власну необережність з’їхав у кювет, в результаті чого отримали травми дві особи. Для самих автоінспекторів ці заходи є буденними. Втім, вказівка зі столиці змусить їх бути більш жорсткішими на один міясць.


110530_Akciya Avtobys sferadesigner

Схожі статті