+380673870816 +380673870816

На Рівненщині шахраї виманили у жінки більше 40 тисяч гривень

Знайома картина, коли незнайомці ходять від хати до хати благаючи про допомогу та просячи хоч щось на прожиття. В Зарічненському районі це не дивина. Як і для більшості населених пунктів області. Щоправда, незнайомці деколи пропонують на
продаж постільну білизну, одяг, посуд, усілякий дріб’язок, а охочим до ворожіння, зняття порчі, різних приворотів та зцілення вони хутко нададуть такі послуги. Люди наші ж напрочуд довірливі. Особливо молодь та похилого віку. 

Такий прикрий випадок нещодавно трапився із жителькою Зарічного, 72-річною Галиною. Коли на її подвір’я зайшли дві особи ромської національності та запропонували на продаж постільну білизну, лише за сто гривень, жінка дала згоду на її придбання. Побачивши, що господиня щира і легко йде на контакт, запропонували поворожити, а саме освятити гроші, які є в оселі, щоб вони пішли на користь. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області.

Як пізніше розповіла сама господиня, вона наче перебувала під гіпнозом. Не розуміючи, що робить, жінка винесла гроші в сумі сорок одну тисячу 500 гривень і хустину, так як їй і запропонували шахрайки. "Освятивши" гривні, невідома нібито положила їх під подушку, а сама відвідувачка залишила будинок разом зі своєю напарницею. Коли ж потерпіла прийшла до тями, шахрайок і слід прохолов.

72-річна жителька селища Зарічне потерпіла від рук аферистів, які скористалися її довірливістю та гостинністю. За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Слідчі дії тривають.

За розповідями обманутої жінки, одна із шахрайок років 50, була одягнена в чорну куртку, смуглявої зовнішності, має чорне волосся, висока, в окулярах; інша років 15, смуглява, світле волосся, невисокого росту, була одягнена в жовту куртку та білу шапку з козирком.

Схожі статті