+380673870816 +380673870816

На Рівненщині розвивають сімейну медицину

Всі краяни мають отримувати якісні та доступні медичні послуги, зауважив голова облдержадміністрації Василь Берташ. Тож практику, апробовану в 2011, підтримуватимуть цьогоріч. Зокрема, 2012 рік буде зорієнтований на розвиток мережі закладів загальної практики-сімейної медицини. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
      Торік на це спрямували понад 900 тисяч гривень. Тож в області вже функціонує 120 підрозділів сімейної медицини: 93 – сільських лікарських амбулаторій загальної практики-сімейної медицини та 27 підрозділів при міських і районних поліклініках. Нині сімейні лікарі обслуговують майже 500 тисяч краян, а це понад 40 відсотків жителів області. 
     Лідером за впровадженням практики сімейної медицини є Володимирецький район, де сімейні лікарі обслуговують 98 відсотків населення. Відтак, люди можуть отримати якісну медичну допомогу в найближчому населеному пункті. В перспективі на Рівненщині на десяток побільшає сільських лікарських амбулаторій загальної практики-сімейної медицини, а кількість центрів первинної медико-санітарної допомоги до кінця року зросте майже в десять разів. 
     Наприклад, дотримуючись стратегії розвитку медичної галузі, в Зарічненському районі відшукали резерви та готують до відкриття два заклади. В селі Зелена Діброва будують нову медустанову, а в селі Кухче замість старого ФАПу буде сучасна амбулаторія загальної практики-сімейної медицини.

Схожі статті