+380673870816 +380673870816

На Рівненщині розшукують чоловіка, який перерізав горло власній дружині

Продовжуються пошуки в’язня Копичинської виправної колонії. Чоловік відбував термін за вбивство власної дружини. Ще у 2006 році у Рівному він жорстоко перерізав жінці горло. Тоді, шість років тому, Рівненським міським судом згідно 115 статті Кримінального Кодексу України його засудили до 8 років позбавлення волі. Він мав відсидіти до 7 лютого 2014 року.

Ігор Левенець влітку минулого року втік з дільниці соціальної реабілітації колонії. Хоча шукали втікача і в рідних на Тернопільщині, звідки він родом, і в знайомих на Рівненщині, розіслали орієнтування на залізницю та знайти так і не вдалося. Тому міліція звертається до громадян за допомогою у розшуку засудженого Ігора Левенця. Усі, кому відома будь-яка інформація, дзвоніть за номерами телефонів (0352) 52-22-09 та (0352) 52-16-04.

До скоєння страшного злочину Ігор Левенець працював заступником начальника відділу корпоративного бізнесу Рівненської обласної філії акціонерного поштово-пенсійного банку "Аваль". Шостого лютого 2006 року його 26-річну дружину Інну Левенець знайшли перехожі з перерізаним горлом та з численними ножовими ударами на вулиці Київській у Рівному, неподалік гуртожитку, в якому вона проживала з трирічною донечкою Євою та чоловіком. Вбивство інкримінували саме її чоловіку. Щодо його мотивів, то Ігор зізнався, що у нього з’явилася коханка, працівниця банку в Запоріжжі, отож він вирішив спершу піти від дружини, а коли "зрозумів, що це не вихід", зважився на вбивство.

Убивці присудили вісім років через лояльність нашого законодавства. Оскільки фактів, які б обтяжували вину Ігоря Левенця, виявлено не було, пом’якшуючих обставин не бракувало. Так, попередніх судимостей він не мав, за місцем роботи в банку оцінювався позитивно, свою вину визнав повністю і розкаявся, допомагав слідству, погодився добровільно відшкодувати потерпілим заявлених ними 100 тисяч гривень моральної шкоди. Суд взяв до уваги й те, що скоїв вбивство на грунті сімейних обставин. Зрештою, як підсудний, так і рідні загиблої не оскаржували вирок суду. Левенець мав вийти на волю 7 лютого 2014 року, проте його перевели на дільницю соціальної реабілітації, звідти він і втік. Зробив це влітку минулого року. За фактом втечі адміністрація Копичинської виправної колонії порушила кримінальну справу.

Схожі статті