+380673870816 +380673870816

На Рівненщині розпочато місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї

З початком сезону полювання на пернату дичину працівники міліції вилучили у громадян 38 мисливських гладкоствольних рушниць. Щоб не мати проблем із законом правоохоронці Рівненщини закликають людей долучитися до традиційного місячника добровільної здачі незареєстрованої зброї. 

Місячник здачі незареєстрованої зброї проводиться двічі на рік. У правоохоронців це традиційний захід, адже він ефективний у боротьбі з незаконним обігом зброї.

Так, у березні цього року громадяни добровільно здали 246 одиниць зброї, 61 з яких перебувала у незаконному обігу.

Роман Ткачук, старший інспектор дозвільної системи відділу профілактики правопорушень УМВС:

у цей період громадяни можуть звернутися в органи внутрішніх справ, до дільничних інспекторів міліції і добровільно здати зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби. При цьому, слід відмітити, що громадяни, які добровільно здають зазначені предмети і матеріали звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Правоохоронці пояснюють, що людина, яка сама висловила бажання здати незареєстровану зброю не лише не понесе адміністративної чи кримінальної відповідальності, а й зможе стати цілком законним її господарем.

Роман Ткачук, старший інспектор дозвільної системи відділу профілактики правопорушень УМВС:

добровільно здана технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони, заряджені речовинами сльозоточивої та дратівної дії, після перевірки можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законом порядку.

Правоохоронці закликають громадян не лише ходити на полювання із зареєстрованою зброєю, а й не забувати про елементарні правила поведінки. Не вживати спиртних напоїв, адже від людини зі зброєю в руках залежить не лише її власне життя.


110831_Zbroya sferadesigner

Схожі статті