+380673870816 +380673870816

На Рівненщині розпочалася вступна кампанія

1 липня в Україні розпочалася "Вступна кампанія 2011", яка триватиме до 31 липня. Приймальні комісії усіх вишів сьогодні відчинили свої двері для абітурієнтів. 

На всіх факультетах Національного університету водного господарства та природокористування сьогодні з 9 години ранку розпочали роботу приймальні комісії. Бажаючих подати свої документи до вступу у виш вранці зібралося близько сотні. Ректор вузу розповів, що кількість державних місць обумовлених цьогоріч Міністерством освіти і науки, молоді та спорту зменшилася, але не суттєво.

Василь Гурин, ректор Національного університету водного господарства та природокористування:

- ми дали пропозицію в Міністерство освіти і науки, молоді та спорту. Нам надійшло підтвердження, що наші пропозиції будуть прийнятті. Зменшення державних місць незначне у порівнянні з минулим роком, всього 6%. Практично ми орієнтуємося на кількість студентів, а кількість державних місць лишилася як і минулого року – 842.

Зміни торкнулися і технічної сторони процесу вступу до університету. Тепер абітурієнти мають можливість подати заяву до вступу через Інтернет, завітавши на сайт НУВГП. До того ж змінився і перелік необхідних документів.

Руслан Макаренко, відповідальний секретар приймальної комісії НУВГП:

- цьогоріч вступники подають традиційний пакет документів. Відрізняється лише форма заяви, яку нам затвердило Міністерство, яка не передбачає даних про батьків, але обов'язково передбачає дозвіл на оприлюднення результатів як атестату про повну загальну середню освіту, так і сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Лариса Жук розповіла, що старший син закінчив цей університет та зараз має хорошу роботу, тому з вибором вишу для молодшого не вагалася.

Лариса Жук, мати абітурієнта:

- я маю двох синів. Старший син закінчив факультет прикладної математики і комп'ютено-інтегрованих систем, відділ автоматизоване управління. Цей факультет є дуже поширеним у нашому місті і тому я меншому сину теж порадила поступати на цей факультет.

За словами керівництва університету, НУВГП складає конкуренцію столичним закладам вищої освіти. Абітурієнти обирають Національний уніеврситет водного господарства та природокористування в першу чергу за якість освіти та майже стовідсоткову гарантію майбутнього працевлаштування за фахом.

 


110701_NUVGP sferadesigner

Схожі статті