+380673870816 +380673870816

На Рівненщині пройшов обласний збір-змагання "Школа безпеки"

З 8 по 10 червня у селі Маринин Березнівського району пройшов щорічний обласний збір-змагання "Школа безпеки". Цей дитячий громадський рух зібрав понад 200 учасників з різних куточків нашої області, щоб діти мали змогу показати свої найкращі результати з пожежно-прикладного спорту. А чудові теплі сонячні дні протягом трьох днів допомагали юним рятувальникам долати дистанції на різних етапах. 

Розбивши наметове містечко, 14 команд приступили до демонстрації своїх вмінь у бойовому розгортанні пожежного автомобіля, умовно рятували потерпілого у зоні хімічної аварії. На воді та переправі із застосуванням альпіністського та спеціального рятувального спорядження, демонстрували майстерність у конкурсах з основ медицини. Проводили пошуково-рятувальні роботи в лісі, а також відпрацьовували вправи з психологічної підготовки. 

Команди показали високі результати на всіх етапах. Проте переможцем стала команда Гощанського району, яка і буде у липні представляти Рівненщину на XI Всеукраїнському VI Міжнародному зборі-змаганні юних рятувальників "Школа безпеки". Переможці отримали головний кубок "Школи безпеки", медалі та подарунки. Друге місце посіла команда Дубенського району, а от команда з Остога здобула третє місце. Привітати всіх учасників змагань завітали і представники обласної влади.

Святослав Сидорук, головний спеціаліст управління освіти і науки Рівненської ОДА:

- з року в рік зростає популярність професії рятувальника. З року в рік удосконалюється система проведення змагань. І що найприємніше, що з кожним роком збільшується кількість команд. Я вітаю усіх учасників, які прибули сьогодні, щоб показати свої сили, вміння, можливості, знання. Вітаю тих, у кого вистачило сили і мудрості не виїжджати вже другий тиждень із цього прекрасного місця. Я зичу вам, щоб ці змагання стали днями приємного спілкування.

Рівненські рятувальники відзначають, що для багатьох учасників команд, такі змагання відіграють вирішальну роль при виборі майбутньої професії. Адже рух "Школа безпеки" має свою специфічну і вкрай наближену до життя програму підготовки. Звідси виходять змужнілі, загартовані, теоретично підковані і практично навчені молоді люди. Можна із впевненістю сказати, що той, хто належно пройшов "Школу безпеки", зможе добре пройти нелегку школу життя.


110615_Bezpeka Zutya sferadesigner

Схожі статті