+380673870816 +380673870816

На Рівненщині пройшов обласний фестиваль Дружин юних пожежників

Понад сто юнаків та дівчат із 14 районів Рівненської області взяли участь у трьохденному обласному марафоні Дружин юних пожежників. Організаторами даного заходу виступили: У МНС України в Рівненській області, Управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації, Відділ у справах сім’ї та молоді Рівненської обласної державної адміністрації, Рівненська обласна організація Добровільного пожежного товариства України, а також Рівненська обласна молодіжна громадська організація "Школа безпеки та виживання". Про це повідомив прес-центр Управління МНС України в Рівненській області.
     Програмою фестивалю передбачалося проведення спортивних змагань та агітаційно-презентаційної конкурсної програми. У спортивних змаганнях команди на швидкість встановлювали брезентовий намет, в’язали пожежі вузли, а також рятували потопаючого. Останнім етапом спортивних змагань стала "Класифікація грибів". Вони розпізнавали гриби за малюнками. Журі відмітило, що більшість учасників показали відмінні результати у цій справі. 
     Якщо у денний час діти активно змагалися у польових умовах, то у другій половині дня усі дійства перемістилися до місцевого клубу, де проходила конкурсна програма фестивалю ДЮП. Одна за одною команди представляли тематичні виступи з актуальних питань пожежної та техногенної безпеки, а також мали можливість "посперечатися" у творчій майстерності при виконанні авторської пісні, демонстрації газет та малюнків на пожежно-рятувальну тематику. 
     Журі не просто було обрати кращих із кращих, однак переможців все ж таки визначили. За рішенням суддівської колегії, третє місце присудили команді міста Кузнецовськ. Друге місце посіла команда Сарненського району. Усі без винятку отримали нагороди та цінні подарунки. А головний приз – кубок, за одностайним рішенням журі, отримали дівчата та хлопці Оржівської ЗОШ. Вони і будуть представляти Рівненщину на XVІІ Всеукраїнському фестивалі ДЮП.

Схожі статті