+380673870816 +380673870816

На Рівненщині пройшов чемпіонат України з вільного козацького бою

Вперше у Березному поводилися змагання з козацького вільного бою, ініціатором яких виступили Міжнародна Федерація Бойового Гопака, Березнівська районна державна адміністрації, відділ освіти, відділ з питань фізичної культури та спорту райдержадміністрації.
     Участь у змаганнях взяли близько 100 учасників різних стилів (карате, таеквон-до) з Рівного, Костополя, Дубровиці, Березного. Крім представників Рівненщини, у змаганнях взяли участь гопаківці з Хмельницького та Нетішина. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
     Перед початком змагань всі учасники урочисто прокрокували під звуки козацького маршу, який виконав духовний оркестр Березнівського районного будинку культури.
     Козаки просто вражали своєю загартованістю, характером та спортивними досягненнями, вони лягали та ходили по битому склі, лежали на гострих цвяхах, розбивали цеглини головою, робили славнозвісний козацький бутерброд: один учасник лягає оголеною спиною на бите скло, поверх ставиться дошка з набитими цвяхами на яку зверху стає ще один козак. Особливо вразило видовище, коли шаблею було розрубано банан на животі одного із козаків. Всіх учасників даного дійства нагороджено медалями.

Схожі статті