+380673870816 +380673870816

На Рівненщині проводять заходи щодо боротьби зі сказом та лейкозом у тварин

Співробітники сектору ветеринарної міліції УМВС спільно з Рівненською державною ветеринарною службою проводять на території краю комплекс заходів щодо боротьби зі сказом та лейкозом у тварин. Вже з початку року було виявлено тринадцять випадків таких хвороб, в осередках їх виникнення проведені карантинні заходи щодо локалізації та ліквідації цих небезпечних хвороб. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС в Рівненській області.
    Основним джерелом сказу є інфіковані дикі тварини. Їх укуси і можуть стати причиною захворювань у свійської худоби. Протягом 2011 року працівники сектору ветеринарної міліції провели карантинні заходи щодо локалізації і ліквідації 27 осередків сказу. Завдяки проведеним заходам боротьби з хворобою у 2012 році зафіксовано лише шість таких випадків. 
    Крім цього, правоохоронці провели карантинні заходи по оздоровленню семи "неблагополучних" господарств від лейкозу великої рогатої худоби в Дубровицькому, Рокитнівському, Володимирецькому районах. У результаті проведених заходів знято карантинні обмеження з трьох господарств Дубровиччини. Ще чотири планується "оздоровити" вже до кінця року. А зараз повністю обмежено будь-який обіг продукції з цими господарствами.  
     Впродовж 2012 року до адміністративної відповідальності за статтею 107 кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог), притягнуто 47 посадовців та фізичних осіб. Складено 21 припис. Вилучено з обігу та утилізовано більше 400 кілограмів продукції. Призупинено роботу двох об’єктів (1 — м’ясний павільйон, 1 — рибопереробний цех).

Схожі статті