+380673870816 +380673870816

На Рівненщині проходить профілактична операція "Діти вулиці"

На території Радивилівського району з 28 листопада по 11 грудня проходить профілактична операція "Діти вулиці". Її метою є профілактика дитячої бездоглядності, недопущення випадків перебування безпритульних дітей на вулиці, у зв’язку з погіршенням погодних умов, що може стати причиною захворювань дітей. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області.
     Працівники міліції взялися за виконання поставленого завдання з особливим завзяттям. Хоча показники у цій сфері роботи з початку року неабиякі, однак, коли мова йде про долю дітей, інші питання відходять на другий план. В ході операції було встановлено вісім випадків невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей. За цими фактами складено протоколи про адміністративні правопорушення та направлено в суд для їх розгляду. За вчинення подібних дій кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність у вигляді штрафу – до 340 гривень.
     Під час проведення рейдів було виявлено двох дітей, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. Зібрані матеріали стосовно них направлені в суд для притягнення хлопців до адміністративної відповідальності. В розважальних закладах району співробітники кримінальної міліції у справах дітей виявляли неповнолітніх осіб, що перебували там після 22 години. Ці діти поверталися додому лише після проведення з ними та їх батьками профілактичних бесід працівниками міліції та працівниками районної державної адміністрації.
     Цього тижня радивилівські правоохоронці затримали і двох гастролерок із Закарпатської області. Неповнолітні дівчата, шукаючи розваг, потрапили у наше місто. Та звідси вони поїхали вже з батьками, яких терміново викликали.

Схожі статті