+380673870816 +380673870816

На Рівненщині продовжують під’єднувати віддалені села до якісного інтернету

Фото пресслужби РОДА

На сьогодні на Рівненщині за державні гроші  провели якісний інтернет вже до 47 сіл. Там під’єднали до мережі 88 соціальних закладів, серед яких ФАПи, школи, бібліотеки, будинки культури. Це стало можливим завдяки проєкту Міністерства цифрової трансформації України «Інтернет-субвенція».

Серед населених пунктів, які вперше отримали доступ до оптичного інтернету, і село Йосипівка Рівненського району. Воно невелике. Місцеві діти навчаються у школі в сусідньому селі. Тим часом, коли у Йосипівці сільський клуб під’єднали до мережі, вони стали тут частими відвідувачами. Адже зараз інтернет для навчального процесу – це необхідність. Повідомляє пресслужба РОДА.

Тим часом місцеві мешканці отримали можливість під’єднати до мережі і власні будинки.

«На сьогодні швидкісний  інтернет у селах – це умови, які дозволяють розширити можливості і в навчанні, і в наданні медичної допомоги, і в інших сферах, - пояснила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило.  - Плануємо, що всі громади, які беруть участь у проєкті, матимуть якісний інтернет вже у цьому місяці. Натомість кінця 2022 року заклади соцсфери користуватимуться ним безоплатно».

Нагадаємо: загалом у рамках проєкту «Інтернет-субвенція» для Рівненщини передбачено понад 15 мільйонів гривень. Таким чином, доступ до оптичного інтернету вперше отримають мешканці майже 100 сіл у 34 громадах.

Схожі статті