+380673870816 +380673870816

На Рівненщині проблеми ліквідаторів аварії на ЧАЕС вирішуватиме "Чорнобильський меч"

На Рівненщині проблеми ліквідаторів аварії на Чорнобильскій АЕС вирішуватимуть за допомогою меча. Організацію "Чорнобильский меч" створила група ліквідаторів аварії на ЧАЕС в Рівненській області, оскільки діяльність "Союзу Чорнобиль Україна" їх не задовольняє. 

Рівненська обласна організація ветеранів-інвалідів, ліквідаторів на Чорнобильській АЕС "Чорнобильський меч" відтепер діятиме на Рівненщині. Його головою більшістю голосів обрали Олександра Савчука. На засіданні обрали його двох заступників, членів ревізійної комісії та її голову. Актив нової організації чорнобильців Рівненщини заявив, що нічого проти не мають теперішньої діючої "Союз Чорнобиль Україна". Нова організація повинна стати ефективнішою у вирішенні проблем чорнобильців та об’єднати чималу кількість районних осередків, які вже готові до співпраці.

Олександр Савчук, голова РОО "Чорнобильський меч":

- Ми будемо спонукати і змушувати уряд виконувати закони, судові рішення. Будемо звертатися до органів прокуратури, щоб вони змушували дотримуватися законів у нас, в Україні. Будемо працювати в законодавчому полі.

Володимир Майоров ліквідовував аварію на ЧАЕС впродовж місяця. Рятівників у його бригаді було 36. Нині із живих залишилося лише шестеро і то невідомо чи надовго, враховуючи теперішню ситуацію. Згідно із судовими рішеннями, цей ліквідатор отримував пенсію у розмірі більше шести з половиною тисяч гривень. Нині - дві тисячі чотириста сорок дві. Пан Володимир розповів, що людині після інсульту та з цукровим діабетом підтримувати своє здоров’я в належному стані складно. Лише в місяць на медикаменти йде близько чотирьохсот гривень. 

Володимир Майоров, ліквідатор аварії на ЧАЕС:

 - Я інвалід другої групи. Мене інсульт розбив. Гроші треба. Я півроку взагалі був без руху. Не говорив, не ходив. Одним пальцем лише ворушив.

Нова обласна організація, що згуртує тих ліквідаторів, у яких не опустилися руки, офіційно розпочне працювати вже через тиждень. У "Чорнобильському мечі" не виключають, якщо їхні ініціативи та звернення до владних структур не принесуть користі, вони звернуться і до європейських інстанцій.

Схожі статті