+380673870816 +380673870816

На Рівненщині презентували «Доріжку Незалежності»

Фото пресслужби РОДА

Символічну 30-метрову «Доріжку Незалежності», виткану майстринями області, презентували на Рівненщині.  Її урочисто розстелили після церемонії підняття Державного прапора України. Акцію присвятили 30-річчю Незалежності України. Ця доріжка, виконана у традиційному стилі, уособлює шлях, яким йшла наша держава. 

«Ткацтво є характерним для Рівненщини давнім ремеслом, це наша автентична «родзинка», яку варто берегти, розвивати, осучаснювати і активно використовувати. Саме тому ми й ініціювали такий проєкт. Він об’єднав досвід народних майстрів із усіх районів Рівненщини. Таким чином через колір, стиль та візерунок ми демонструємо різнобарвність громад», - прокоментувала начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк. Повідомляє пресслужба РОДА.

Орнамент доріжки утворюють прямі смуги різних кольорів. Вони символізують особливість кожного району області – Рівненського, Дубенського, Сарненського і Вараського.

Так, червоний та чорний є уособленням національно-визвольного руху; зелений – так званого Великого Лісу, як сакрального середовища; жовтий та коричневий – «сонячного каміння»; сірий та темно-синій – як символ нової доби.

Ткану доріжку презентували за участю майстринь, які долучилися до роботи над нею – Ніни Рабчевської та Галини Логощук.  

А першими по ній ішли діти та молодь різного віку – покоління незалежності України.

Схожі статті