+380673870816 +380673870816

На Рівненщині працюють над стратегією розвитку регіону

В області розпочала роботу чергова сесія Стратегічної ради міста і регіону. Вона триватиме упродовж двох днів. Сесія відбувається за сприяння проекту Європейського союзу "Підтримка сталого регіонального розвитку в Україні". Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Участь у заході беруть майже півтори сотні фахівців із галузей соціальної та економічної сфери. До роботи долучаться також спеціалісти із Волині, Хмельниччини, Тернопільщини та Житомирщини. Вони працюватимуть у форматі інтернет-зв’язку. 
     Нині Рівненщина дотаційна область. Натомість цей фінансовий дисбаланс потрібно змінювати. Власне, для цього й необхідно розробляти стратегію розвитку регіону, де вказано його потенціал та специфіку. На сьогодні Рівненщина вже має такі напрацювання. Визначено основні стратегічні напрями розвитку регіону. Таким чином учасники сесії працюють над трьома основними темами – ефективне використання транзитного потенціалу області та туризм, інновації в освіті, а також розвиток агропромислового комплексу.

Схожі статті