+380673870816 +380673870816

На Рівненщині працівники ДАІ перевірили понад дві тисячі автобусів

Продовжуються проводитися спільні рейди працівників ДАІ, УДСБЕЗ та Головавтотрансінспекції по контролю за дотриманням перевізниками законодавства на транспорті, під час яких особлива увага приділяється перевізникам, які здійснюють нерегулярні перевезення пасажирів. Про це повідомила прес-служба ВДАІ УМВС в Рівненській області.
    За час роботи спільних мобільних груп перевірено понад 2000 автобусів, серед яких виявлено близько 100 таких, які експлуатувались з технічними несправностями. 
Загалом з початку року працівниками Державтоінспекції на водіїв автобусів складено близько 900 протоколів про адміністративні правопорушення. Заборонено експлуатацію 8 автобусам шляхом доставки їх на арештмайданчик ВДАІ.
    За порушення вимог законодавства на транспорті до адміністративної відповідальності притягнуто 29 посадових осіб пасажироперевізників, в тому числі: 15 – за випуск на лінію технічно-несправних транспортних засобів, 14 – за невиконання приписів ДАІ.
    За виявленими, під час заходів, недоліками, що одночасно є можливими порушеннями ліцензійних умов, відділом ДАІ УМВС направлено 12 інформацій в територіальне управління ГАТІ з пропозиціями провести позачергові перевірки пасажироперевізників в межах їх компетенції. За результатами перевірок на даний час 6 перевізників позбавлені ліцензій.

Схожі статті