+380673870816 +380673870816

На Рівненщині понад 80% шкіл мають реформоване меню

Фото пресслужби РОДА

Держпродспоживслужба затвердила більше 81,5% шкільних меню у Рівненській області, решта були повернуті на доопрацювання. Загалом серед західних областей найбільший показник затверджених меню має Закарпатська область (97%), найменший – на Волині (63%).

Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час регіонального форуму, присвяченого реформуванню шкільного харчування, що наразі проходить у Львові. Повідомляє пресслужба РОДА.

«Держпродспоживслужба повертає на доопрацювання незначну кількість меню, що надходять нам на затвердження. Помилки, звісно, допускаються, однак ми їх виявляємо й завдяки системній спільній роботі на результат нам вдається вирішити проблеми. Це свідчить про те, що реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською, просувається у вірному напрямку», - зазначила Владислава Магалецька.

Нагадаємо, регіональний форум «Реформа шкільного харчування» відбувається в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі.

Участь у заході беруть представники Львівської, Вінницької, Закарпатської, Рівненської та Волинської областей.

Очолює команду представників області заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

«У 2020 році відбулися законодавчі зміни, які дали можливість реформувати систему шкільного харчування. Зокрема, були затверджений оновлений Санітарний регламент, нові вимоги до виробництва та обігу продуктів в школах, щодо закупівлі продуктів. Також Кабмін оновив норми організації харчування школярів. Тож усі школи Рівненщини зобов’язані були з 1 вересня оновити меню для учнів», - прокоментував Сергій Гемберг.

Серед найпоширеніших помилок, які допускаються при складанні меню – невиконання затверджених норм харчування, нераціональність меню по хімічному складу по співвідношенню білків/жирів/вуглеводів, недостатня або завищена енергетична цінність страв. Також серед помилок – одноманітність страв та нераціональність їх чергування.

Схожі статті