+380673870816 +380673870816

На Рівненщині побільшає краян, які отримуватимуть субсидії

За підрахунками фахівців, в опалювальний період за призначенням субсидії звернеться до 35 тисяч сімей. З першого жовтня майже 17,5 тисячі краян уже подали документи на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Із них для 13,5 тисячі родин субсидію призначено. Водночас 221 заявникові відмовлено, оскільки їхні витрати на оплату комунальних послуг не перевищують 15 і 10 відсотків сімейного бюджету для працюючих і непрацюючих громадян відповідно. Якщо ж людині на загальних засадах відмовлено в призначенні субсидій, а її платоспроможність не дозволяє розраховуватися за комунальні послуги, то необхідно застосовувати індивідуальний підхід, наголосила Світлана Сад. 
     Зокрема, нині підготовлено 750 спірних звернень, які мають розглянути комісійно. Найбільше нестандартних випадків в обласному центрі. Заступниця доручила членам Рівненської міської комісії якнайшвидше вивчити 173 справи. Лідерів наздоганяє місто Дубно – 154 тамтешні заявники чекають відповіді спецкомісії, а в Костопільському районі – 134. Оперативність і зручність призначення субсидій краянам має бути на постійному контролі в профільних заступників, акцентувала Світлана Сад.
     Так, нині фахівці управлінь праці та соціального захисту населення опрацьовують майже 4 тисячі справ, і кожен краянин мусить отримати вчасно аргументовану відповідь, резюмувала заступниця.

Схожі статті