+380673870816 +380673870816

На Рівненщині побільшає газифікованих сіл

Вже до кінця року блакитне паливо отримають мешканці 5 сіл Корецького району. Нині розпочато масштабне будівництво підвідного газопроводу до села Користь. Вже звідти мережі прокладатимуть до сіл Богданівна, Черниця, Бриків та Крилів. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Оглянув будівництво перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. Він також зустрівся із сільськими головами тих населених пунктів, які цьогоріч планують газифікувати. Газопровід до села Користь сягатиме більше 7 кілометрів. На це передбачено майже 5 мільйонів гривень. Прогнозується, що, місцеві мешканці матимуть газ до опалювального сезону. У селі Користь планують газифікувати понад три сотні будинків.
     Також Анатолій Юхименко та голова правління ПАТ “Рівнегаз” Петро Дубас вивчили можливість будівництва підвідного газопроводу до сіл Синів і Терентіїв Гощанського району. Адже ще в 2006 році громади цих населених пунктів виготовили документацію та провели вуличні газові мережі. Тож майже всі приватні будинки цих сіл готові до підключення, запевнив голова Гощанської РДА Геннадій Владичук. 
     Довідка: насьогодні на Рівненщині газифіковано більше половини населених пунктів. Найвищий показник – у Дубенському, Млинівському, Здолбунівському районах. Цьогоріч до цього переліку приєднається й Корецький район.

Схожі статті