+380673870816 +380673870816

На Рівненщині планують оновити штат культурно-археологічного центру "Пересопниця"

До порядку денного засідання постійної комісії з питань науки, освіти, культури і духовності включили 25 питань, які впродовж години розглянули депутати. 

Голова постійної комісії Світлана Левицька не знайшла у запропонованій до розгляду Програмі соціально-економічного розвитку Рівненської області на 2012 рік заходів щодо вирішення проблеми забезпечення першим робочим місцем молодих спеціалістів-випускників навчальних закладів. Відтак, розділ Програми соціально-економічного розвитку області на 2012 рік, який стосується вирішення проблеми зайнятості, депутати запропонували доопрацювати та доповнити заходами щодо працевлаштування випускників освітніх закладів. Що ж стосується галузі освіти в цілому, за словами доповідачів, цьогоріч зроблено доволі багато.

Ігор Тимошенко, начальник головного управління економіки та інвестиційної політики Рівненської ОДА:

- У цьому році було збудовано чимало шкіл. До кінця року плануємо завершити деякі об’єкти. Я вважаю, що в цьому році в галузі освіти і культури було зроблено дуже багато.

Одне із питань, яке депутати розглянули під час засідання, стосувалося змін до обласного бюджету на 2011 рік. Причиною цьому став прийнятий закон "Про внесення змін до державного бюджету", яким передбачається для Рівненської області збільшення дотацій у сумі двадцяти двох мільйонів гривень.

Людмила Кушнер, начальник головного фінансового управління Рівненської ОДА:

- Ми їх маємо право спрямувати виключно на заробітну плату і енергоносії. Сума буде розподілена по межам міст і районів з метою повної ліквідації заборгованостей. Не більше 25 % ми маємо право залишити в обласному бюджеті, гроші спрямуємо на обласні заклади, зарплату і енергоносії.


Окрім того, депутати підтримали і питання про створення окремого комунального закладу "Культурно-археологічного центру "Пересопниця", адже до цього часу він був на балансі Рівненського обласного краєзнавчого музею. Втім, запропонований у звіті штат, вважають завеликим. Нагадаємо, що колектив "Пересопниці" нараховує 15 людей.

Світлана Хомяк, заступник начальника управління культури і туризму Рівненської ОДА:

- Штат нового центру буде включати 18,5 людей. Прибавиться посада бухгалтера і двох археологів, для того, щоб діяла постійна археологічна експедиція, а експонати, які будуть знайдені, зможуть поповнити експозицію даного заповідника.

За словами Світлани Хомяк, штат, який розроблений відповідно до існуючих вимог, включає посади працівників, які здійснюватимуть догляд за фондами, також прибиральниць, охоронців та сторожа. Однак, таку кількість працівників депутати не підтримали та запропонували скоротити штат новоствореного закладу.

Схожі статті