+380673870816 +380673870816

На Рівненщині підтримують родини онкохворих діток

У Саранському районі завершується другий етап доброчинної акції зі збору коштів на лікування онкохворих дітей. Він стартував 22 лютого з виставки-продажу, в результаті якої зібрали 3 тисячі 777 гривень. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    Ці гроші відразу ж передали батькам дев’ятирічного жителя Сарненщини. У Максима Вахнюка діагностували злоякісну пухлину лівого бедра, тож дитина потребує термінового дороговартісного лікування.
    Так, у Сарненському районі підтримали доброчинну акцію "Подаруй можливість жити", яка триває на Рівненщині з липня 2010 року під патронатом голови облдержадміністрації Василя Берташа. Нині в районі допомоги у боротьбі зі страшною недугою потребують 23 маленькі жителі. Відтак, з ініціативи голови Сарненської райдержадміністрації Анатолія Остапчука, в понад 40 місцевих магазинах, супермаркетах та кафе встановили скриньки і розповсюджували символічні серця. Тож купуючи їх за 2 гривні, кожен міг стати благодійником. Підсумки другого етапу доброчинної акції підіб’ють уже завтра. 
    Всі зібрані кошти передадуть родинам, в яких виховують онкохворих діток. Розподілятиме гроші спеціально створена комісія з числа лікарів, журналістів, представників райдержадміністрації та районної ради. Крім того, для онкохворих діток і їхніх батьків організують концерт.
    Нагадаємо, безстрокова доброчинна акція зі збору коштів на лікування дітей, хворих на рак, розпочалася у липні 2010. Тоді очільник області Василь Берташ та його заступники першими перерахували половину місячної заробітної плати на медикаменти для онкохворих дітей. На ІІ етапі акції до доброї справи долучилися усі райони краю, а на ІІІ етапі приєдналися силовики. Не лишилися осторонь і рівненські медійники та актори облмуздрамтеатру, які зіграли три благодійні вистави.

Схожі статті