+380673870816 +380673870816

На Рівненщині перевіряють стан здоров’я школярів

Керівництво області на початку навчального року ініціювало поглиблене спеціалізоване лікарське обстеження дітей. Спеціалісти з Рівненського обласного лікувально-діагностичного центру вже відвідали 6 шкіл Острозького району. 

Ірина Крещук працює у Плосківській загальноосвітній школі вчителем. Проте, сьогодні вона як мама прийшла із сином на медичну перевірку не до лікарні, а до навчального закладу. Пані Ірина розповіла, що хлопчик вже давно скаржиться на серцево-судинну патологію.

Ірина Крещук, мешканка с. Плоска Острозького району Рівненської області:

я думаю, що така перевірка є доречною. Адже не всі батьки мають можливість відірватися від роботи. На навчальний процес це не вплине, бо дітей перевіряють на перерві.

Лікарі Рівненського обласного лікувально-діагностичного центру обстежили шість шкіл Острозького району. Ультразвукова діагностика щитовидної залози, консультація кардіолога, хірурга, педіатра – саме на це сфокусовали увагу медпрацівників під час перевірки. У разі виявлення порушень, лікарі одразу ж дають рекомендації, якщо не присутнім на обстеженні батькам, то класним керівникам.

Володимир Лепеха, головний лікар Рівненського обласного лікувально-діагностичного центру:

сама ідея досить хороша. Вона передбачає доступність медичної допомоги для сільських жителів. Спочатку оглядають дітей диспансерної групи, потім інших учнів. Це проводиться з дозволу батьків.

Лікарі розповіли, що медичні перевірки школярів показують не найкращі результати. До прикладу, обстеження щитовидної залози дітей Плосківського загальноосвітнього навчального закладу показало, що з 9 перевірених - троє мають порушення. Така сумна статистика фіксується і в інших органах молодого організму.

Сергій Скорич, хірург Рівненського обласного лікувально-діагностичного центру:

на превеликий жаль, на сьогоднішній день практично здорових дітей немає. Минулого тижня ми були в одній із шкіл Острозького району. Ми оглянули 79 дітей, з них 72 дитини мають ту чи іншу патологію. Практично левова частка цієї патології - викривлення хребта.

Перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко, який особисто прибув на одну із перевірок до школи, підтвердив невтішну статистику диспансеризації.

Нині розробляється обласна програма щодо забезпечення безкоштовним лікуванням школярів. Нею, зокрема, передбачено і безкоштовне розповсюдження таблеток "Йодомарин". Діти ж, які потребують детального обстеження направлятимуться до лікарень Рівного.

Анатолій Юхименко, перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації:

діти, які потребують детального обстеження будуть направлені в обласні лікарняні заклади. Там будуть або лікуватися, або детально обстежуватися.

Анатолій Юхименко переконаний, що діти, які потребують лікування обов’язково повинні пройти процедуру санаторного оздоровлення в обласних закладах за рахунок районного чи обласного бюджетів. Як лікарі, так і керівництво Рівненщини стверджують, що для максимально ефективного результату потрібна допомога і батьків, аби вони уважніше стежили за здоров’ям власних дітей і сприяли його покращенню.


110922_Ploska sferadesigner

Схожі статті