+380673870816 +380673870816

На Рівненщині очистять занедбані меліоративні канали

Таке завдання поставив голова облдержадміністрації Василь Берташ керівникам усіх районів. Адже в області нараховується 282 осушувальні системи, які займають 390 тисяч гектарів, а це третина сільгоспугідь краю. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Їх занедбаність знижує врожайність на заболочених ґрунтах. Тому керівникам агропідприємств необхідно подбати про інфраструктуру меліоративних систем на орендованих землях, наголосив очільник області. Водночас сільські голови мають відповідати за об’єкти комунальної власності. Зокрема, залучати безробітних на оплачувані громадські роботи для очищення меліоративних каналів. Василь Берташ акцентував увагу керівників районів на тому, що передусім необхідно відновити ті системи, котрі межують із землями, що обробляють селяни. 
     Довідка: нині за рахунок коштів місцевих бюджетів необхідно утримувати понад 12 тисяч кілометрів каналів, які на даний час не виконують свої функції через замулення та заростання чагарниками.

Схожі статті