+380673870816 +380673870816

На Рівненщині очікується друга хвиля похолодання

За останніх два тижня рівняни мали змогу відчути, що таке справжні люті морози. З 27 січня по 3 лютого на Рівненщині спостерігалося значне зниження температури. Причина - посилення потужного Сибірського антициклону. В цей період показники термометрів сягали мінус 27-33 градусів. 

За словами начальника Рівненського обласного центру гідрометеорології Богдана Масовця, такі показники - пік цьогорічної зими. Вже минулими вихідними температура піднялася та навіть йшов сніг. А от найближчий тиждень на Рівненщині очікується друга хвиля похолодання, втім не така морозна. 7 лютого синоптики прогнозують морози вночі до мінус 12, мінус 17, восьмого – вдень до мінус 8, мінус тринадцяти, вночі ж до мінус 13.

Богдан Масовець, начальник Рівненського обласного центру гідрометеорології:

- Холодна погода без опадів протримається з 9 по 14, потім вже буде йти трохи на спад, але такого сильного вже послаблення морозів будемо очікувати після 15 числа. 

Що ж стосується наступного тижня, то після 15 лютого очікується відносне потепління від мінус 6-12 градусів вдень, до мінус 10-18 вночі. Втім, за словами Богдана Масовця, найбільш точний прогноз можна скласти на 5 днів. Пан Богдан розповів як вберегти своє здоров’я в холодну пору року та яких правил слід дотримуватися, щоб не потрапити на лікарняне ліжко.

Богдан Масовець, начальник Рівненського обласного центру гідрометеорології:

- Тепло вдягатися, без особливих потреб не ходити по вулиці, не їздити машиною, бо слизько дуже, пити хороший, гарячий чай. 

Що ж стосується приходу весни, то за попередніми даними Рівненського обласного центру гідрометеорології сніжна зима затягнеться і триватиме аж до середини березня.

Схожі статті