+380673870816 +380673870816

На Рівненщині обговорять стратегію розвитку сільських громад на 2012 рік

В яких напрямках варто розвивати сільські території, обговорять учасники наради з головами сільських та селищних рад під назвою "Шляхи удосконалення роботи органів місцевого самоврядування в 2012 році", яка запланована на 27 січня. Такий захід обласна рада проводить удруге. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної ради.
     Рік тому на Рівненщині відбулося три зональні наради, в яких, окрім керівництва обласної ради та облдержадміністрації, взяли участь усі сільські та селищні голови. Як зауважив заступник голови обласної ради Олександр Чуприна, такі зустрічі з очільниками територіальних громад вже стали традиційними і забезпечують ефективний двосторонній зв’язок: з одного боку - дають поштовх громадам активніше братися за вирішення проблем, а з іншого – підказують обласній владі, в якому напрямку їй потрібно працювати.  
     Про важливість такого заходу, за словами Олександра Чуприни, свідчить і той факт, що цього року нарада виходить за межі обласного рівня. Зокрема, на зустріч запрошені представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, а також гості з інших областей. Так, керівник одного з сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Чернівецької області розповість учасникам наради про успішний досвід роботи такого об’єднання. 
     Крім того, голови сільських та селищних рад отримають роз’яснення фахівців щодо реалізації окремих положень нового Податкового кодексу, обласного бюджету на 2012 рік, про реалізацію земельної реформи у 2012 році та про актуальні питання соціального захисту населення. Окремо на нараді обговорять перспективи залучення інвестицій у сільські території.

Схожі статті