+380673870816 +380673870816

На Рівненщині обговорили співпрацю Поліських регіонів із ЄС

На сьогодні Полісся є периферією, водночас це прикордонна територія. Її потенціал необхідно використовувати, вважають експерти, що зібралися на сесійному засіданні робочої групи "Регіональний вимір євроінтеграційної стратегії України: Регіональний розвиток та міжрегіональне співробітництво". Воно відбулося у рамках проекту "Національний конвент України щодо ЄС". Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    На сьогодні Рівненщина співпрацює з Росією (Астраханська область), Білоруссю (Брестська область), Польщею (Вармінсько-Мазурське та Люблінське воєводства). Так, торік на реалізацію спільних українсько-польських проектів виділили більше 2,5 мільйона гривень. Їх зміст полягав, зокрема, в облаштуванні пунктів доступу до мережі інтернет, у розвитку сільського господарства і зеленого туризму, а також в участі Рівненщини в Європейській мережі кулінарної спадщини. Водночас нині область готова до подальшої співпраці.
    Потенціал міжрегіонального співробітництва областей Поліського регіону України та перспективи співпраці з регіонами ЄС обговорили представники влади, громадських організацій, науковці краю, а також фахівці з інших областей України та експерти зі Словаччини.

Схожі статті